Γαλακτομπούρεκο


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
200γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγά χτυπημένα
3 βανίλιες
50γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
                         Χυμό από μισό λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά  μέχρι να πήξει ,έπειτα βάζουμε το βούτυρο  και τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα για να μην μας ψηθεί το αυγό.
2.Σε ένα ταψί η πυρέξ          βουτυρώνουμε ένα,ένα τα πρώτα 6 φύλλα  καλά και τα αφήνουμε να εξέχουν από το ταψί,ρίχνουμε την κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα βουτυρώνοντας ,σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και την χαράζουμε σε κομμάτια ,περιχύνουμε το υπόλοιπο  βούτυρο .
3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1ώρα.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά .
4.Ετοιμάζουμε το σιρόπι,βάζουμε όλα τα υλικά και το βράζουμε 8 λεπτά.
5.Περιχύνουμε το καυτό σιρόπι λίγο ,λίγο στο κρύο γλυκό και είναι έτοιμο .


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπρόκολο ογκρατέν

Τούρτα μπλακ φόρεστ

Σνίτσελ κοτόπουλο αλά κρεμ