Τούρτα μπλακ φόρεστ


ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
4 αβγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
1μπέϊκην 2 βανίλιες
2 κ.σ κακάο
8 κ.σ γάλα

Σάλτσα βύσσινο
700γρ κομπόστα βύσσινο
2 κ.σ κορν φλάουερ
 μισό φλιτζάνι ζάχαρη

Γέμιση
600γρ.κρέμα γάλακτος
μισό ποτήρι άχνη

Σιρόπη
1 φλ.κρατάμε απο την κομπόστα 
2κ.σ κονάκ

Γαρνιτούρα 
1 κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2.Ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αυγό.
3. Ρίχνω το αλεύρι με το μπέϊκην και το ανακατεύω απαλά.
4.Βουτυρώνω ένα στρόγγυλο ταψί 22εκ., βάζω το μείγμα και το ψήνουμε 50 λεπτά.
5.Στραγγίζουμε  το βύσσινο ,(κρατάμε ένα φλιτζάνι ζουμί στην άκρη και ανακατεύουμε με το κονιάκ)το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ,προσθέτουμε  το κορν φλάουερ ,την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα,αφού είναι έτοιμη ρίχνουμε και το βύσσινο και το αφήνουμε  να κρυώσει.
6.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την άχνη.
7.Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι  το κόβουμε στη μέση και τα βρέχουμε με  το ζουμί που έχουμε κρατήσει,προσθέτουμε την κρέμα ,βύσσινο να πάει παντού ,παντεσπάνι ,κρέμα ,λίγο βύσσινο και τρίβουμε κουβερτούρα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπρόκολο ογκρατέν

Σνίτσελ κοτόπουλο αλά κρεμ