Μπρόκολο ογκρατέν


ΥΛΙΚΑ
600γρ. μπρόκολο
αλάτι
2κ.σ βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κούπα γάλα
1 κουπάκι στραγγιστό γιαούρτι
2κ.σ κορν φλάουρ η αλεύρι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κ.σ ελαιόλαδο
2κ.σ  γραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεματάμε  το μπρόκολο για 5 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε.
2. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ,προσθέτουμε το σκόρδο,γάλα,γιαούρτι ,αλεύρι και λίγο αλάτι,ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
3.Στο μπλέντερ αλέθομαι το ψωμί ,προσθέτουμε το λάδι και την γραβιέρα.
4.Σε  ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπρόκολα και τα αλατίζουμε,ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω βάζουμε το τριμμένο ψωμί.
5.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα.

*Το ογκρατέν πάει πολύ σαν συνοδευτκό με κοτόπουλο στο φούρνο η τηγανητό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τούρτα μπλακ φόρεστ

Σνίτσελ κοτόπουλο αλά κρεμ