Κέικ με κακάο και φουντούκια


ΥΛΙΚΑ
4 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα γάλα
2 1/2 κούπες αλεύρι(κοσκινισμένα μαζί με το κακάο)
1/2 κούπα κακάο
1 μπέϊκην
1/2 κ.γ αλάτι

Για το γλάσσο
100 γρ φουντούκια (κομμένα)
125 γρ κουβερτούρα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2.Προσθέτουμε την μαργαρίνη ( να είναι μαλακιά σε θερμοκρασία δωματίου)και το αλάτι.
3.Ρίχνουμε εναλλάξ γάλα ,αλεύρι ,κακάο.
4.Αφού είναι έτοιμο το μείγμα ,προσθέτουμε τα μισά φουντούκια .
5.Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
6.Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
7. Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπέν μαρί .
8.Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ για 10 λεπτά και το περιχύνουμε με  γλάσσο και φουντούκια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπρόκολο ογκρατέν

Τσουρέκια

Τούρτα μπλακ φόρεστ