Ταρτα με Διάφορα Τυριά και Πράσο


ΥΛΙΚΑ


Ζύμη
250γρ. αλεύρι
2 κ.γ μπέϊκην
125γρ. βούτυρο
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.γ αλάτι
1 αυγό

Γέμιση
2 πράσο ψιλοκομμένα
1 καρότο στο ρεντέ
4 φέτες μπέηκον ψιλοκομμένες
200γρ.τυριά διάφορα
1 1/2 φλ. γάλα
1 1/2 κ.σ κορν φλάουρ
1 αβγό χτυπημένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη,την μαζεύουμε σε μια μπάλα και την στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα  ,την πατάμε να απλώσει καλά γύρω στα τοιχώματα ,την πιρουνιάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε την γέμιση.
2.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το πράσο βάζουμε το μπέηκον και το καρότο  ,διαλύουμε σε ένα μπολ το κορν  φλάουρ  με το γάλα και το προσθέτουμε στη γέμιση ,ανακατεύουμε  για να πήξη λίγο,κλείνουμε τη φωτιά  και βάζουμε τα τυριά να λιώσουν.
3.Την γέμιση την αφήνουμε να κρυώσει και αφού είναι έτοιμη βγάζουμε από το ψυγείο την ζύμη ,προσθέτουμε την γέμιση και ρίχνουμε απο πάνω το χτυπημένο αβγό.
4.Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου