Μάφινς με σπανάκι και μπεσαμέλ


ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα
600γρ. σπανάκι
1 πράσο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ παξιμάδι τριμμένο
1 μικρό κομμάτι ροκφόρ τυρί
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 1/2 κ.σ μαργαρίνη
1 1/2 κ.σ αλεύρι
1 1/2 κούπα γάλα
1 αβγό χτυπημένο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε  το φύλλο σε 12 τετράγωνα κομμάτια και τα βάζουμε σε θήκες για μάφινς 
2. Σε ένα σουρωτήρι κόβουμε το σπανάκι το αλατίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί και να φύγουν τα υγρά.
3.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το πράσο ,το κρεμμύδι ,προσθέτουμε το σπανάκι τον άνηθο τον μαϊντανό και το ροκφόρ.
4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζoυμε όλα τα υλικά τις μπεσαμέλ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει  το μείγμα.
5.Αφού είναι όλα έτοιμα ,βάζουμε στο μείγμα του σπανακιού 2 κ.σ μπεσαμέλ το ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις θήκες ,απο πάνω προσθέτουμε και απο 1 κ.σ μπεσαμέλ.
6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά η μέχρι να ροδίση .

*Μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα ψήσουμε όποτε θέλουμε.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπρόκολο ογκρατέν

Τσουρέκια

Τούρτα μπλακ φόρεστ