Νηστίσιμος Μουσακάς


ΥΛΙΚΑ

700 γρ.σπανάκι
10 πατάτες
1 πράσο
3 κρεμμυδάκια
10 μανιτάρια
1/2 κούπα τομάτα
3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

Για τον πουρέ κρέμα
3/4 τι κούπας χλιαρό νερό
μισό κύβο λαχανικών
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες για 30 λεπτά .
2. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε ένα τρυπητό ,κόβουμε και το πράσο ,τα κρεμμυδάκια,ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα πατάμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά..
3.Αφού έχουν βράσει η πατάτες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε .Τις μισές πατάτες τς κόβουμε σε ροδέλες και τις άλλες μισές θα τις κάνουμε πουρέ , σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο,λίγο (αφού έχουμε λιώσει τον κύβο)  ,βάζουμε το ελαιόλαδο λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε .
4.Τσιγαρίζουμε το πράσο,τα κρεμμυδάκια,μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και στην συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι ,την ντομάτα και το σκόρδο κομμένο σε φετάκια ,προσθέτουμε λίγο αλάτι ,πιπέρι και τα αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν ώσπου φύγουν λίγο τα υγρά τους.
5. Σε ένα μέτριο ταψί η πυρέξ  λαδώνουμε και στρώνουμε μία σειρά πατάτες τις αλατίζουμε  και βάζουμε το μισό μείγμα από το σπανάκι,κάνουμε άλλη μια στρώση πατάτα ,αλάτι ,σπανάκι.στο τέλος απλώνουμε τον πουρέ πατάτας.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ελαφρός να κοκκινίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου