Νηστίσιμη ζύμη 2 σε 1(Μάφινς - Κέικ σε φόρμα)


ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ χλιαρό νερό
1 κύβο μαγιά
4 κ.σ κοφτές αλεύρι
1 φλ. χυμό πορτοκάλι χλιαρό
1 1/2 φλ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
1 φλ.νερό
1 φλ.σπορέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1κ.γ μαχλέπι
1κ.γ κακουλέ
750γρ αλεύρι(κοσκινισμένο)

ΓΕΜΙΣΗ
1 κ.σ μαργαρίνη ελαφρός λιωμένη
1/2 φλ.ζάχαρη
100γρ.κουβερτούρα
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Διαλύομαι την μαγιά στο χλιαρό νερό ,προσθέτουμε τις 4 κ.σ αλεύρι ανακατεύουμε  να γίνει χυλός,το σκεπάζουμε  με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
2.  Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την ζάχαρη και το αλάτι,προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι ,το νερό ,το σπορέλαιο ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη ,ρίχνουμε το ξύσμα και τα μυρωδικά την φουσκωμένη μαγιά και το αλεύρι σταδιακά , η ζύμη να είναι μαλακιά .Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει καμιά ώρα.
3. Αφού είναι έτοιμη την χωρίζουμε στην μέση, το μισό ζυμάρι το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο και μέτριο πάχος, αλείφουμε την μαργαρίνη , πασπαλίζουμε με ζάχαρη  και λίγο κανέλα όλη την επιφάνεια ,κόβουμε με το μαχαίρι τα 50 γρ, κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τα σκορπάω παντού ,μετά το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε 12 κομμάτια ,τα τοποθετούμε σε θήκες για μάφινς.
4. Παίρνουμε το δεύτερο ζυμάρι το ανοίγουμε και αυτό όπως το άλλο ,αλείφουμε με μαργαρίνη  πασπαλίζω ζάχαρη  ,κουβερτούρα το τυλίγω σε ρολό και το διπλώνουμε στην μέση να ενωθεί, το βάζουμε σε μια φόρμα  μακρόστενη αλειμμένη με μαργαρίνη.
5. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και όταν έιναι έτοιμα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 με 30 λεπτά.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπρόκολο ογκρατέν

Τσουρέκια

Τούρτα μπλακ φόρεστ