Μοσχάρι με πουρέ πατάτας και μελιτζάνα



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι(κομμένο σε μικρά κομμάτια)
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια σέλινο
1 φλυτζανάκι κόκκινο κρασί
1 φλ. ντομάτα τριμμένη
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
 5 μελιτζάνες
 1600γρ. πατάτες
2 κ.σ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μια κατσαρόλα  ρίχνω λίγο λάδι βάζω το μοσχάρι να κοκκινίσει με το κρεμμύδι και το πράσο ,έπειτα ρίχνω το κρασί ανακατεύω για λίγο και προσθέτω το καρότο κομμένο σε ροδέλες , το σκόρδο την ντομάτα,το σέλινο και 1 φλυτζανάκι νερό ,αλατοπιπερώνω ,σκεπάζω την κατσαρόλα και το βάζω σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει μέχρι να μείνει  με λίγο ζουμί.
2.Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες ,τις βάζω σε ταψί ,ρίχνω αλάτι και λίγο ελαιόλαδο τις ψήνω στους 200 βαθμούς  μέχρι να κοκκινίσουν.
3.Κόβω τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζω με λίγο αλάτι για να τις κάνω πουρέ.Όταν είναι έτοιμες ρίχνω το νερό και τις πατάω με ένα πιρούνι να λιώσουν ,προσθέτω και 2 κ.σ  βούτυρο.
 4.Παίρνω ένα ταψί 25Χ30 στρώνω τις μελιτζάνες  προσθέτω το κρέας με το ζουμί και από πάνω βάζω  τον πουρέ.
5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει (περίπου 30 λεπτά)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπρόκολο ογκρατέν

Τούρτα μπλακ φόρεστ

Σνίτσελ κοτόπουλο αλά κρεμ