Σπιτική Νηστίσιμη Μπουγάτσα



 ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
4 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500γρ φύλλο κρούστας
άχνη ζάχαρη
κανέλα
2 κ.σ μαργαρίνη
125 γρ μαργαρίνη λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύω.
2.Προσθέτω το σιμιγδάλι μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύω ώσπου να δέσει η κρέμα,ρίχνω και τις 2 κ.σ μαργαρίνη.
3.Σε ένα ταψί κουζίνας στρώνω τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας με την μαργαρίνη τον 125γρ. ένα,ένα  προσθέτω την κρέμα και συνεχίζω τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
4.Την χαράζω σε κομμάτια και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσει,περίπου 35 λεπτά.
5.Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

*Για πιο ευκολία μπορείτε να το κάνετε  με φύλλο σφολιάτα και αφαιρείτε τα 125γρ. μαργαρίνη . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου