Kέϊκ δίχρωμο με κακάο & γλάσο σοκολάτα


ΥΛΙΚΑ
3 κούπες  αλεύρι κοσκινισμένο
1 μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα μαργαρίνη
1/2 κ.γ αλάτι
3 κ.σ κακάο
3 κ.σ γάλα

ΓΛΑΣΟ
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
2κ.σ μαργαρίνη
4 κ.σ κακάο
μισό κουταλάκι αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζω όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ εκτός απο τις κουταλιές κακάο,γάλα και τα χτυπάω για 4 λεπτά.
2.βουτυρώνω ένα ταψί 28Χ38,βάζω το μισό μείγμα και στο άλλο μισό προσθέτω  το κακάο με το γάλα ,ανακατεύω και το απλώνω πάνω απο το υπόλοιπο μείγμα,με ένα μαχαίρι κάνω γραμμές   για να σχηματιστεί το σχέδιο.
3.Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 1 ώρα.
4.Για το γλάσο σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύω συνεχώς ώσπου να δέσει
5.Αφού είναι όλα έτοιμα ,περιχύνω  το γλάσο πάνω απο το κέϊκ και το πασπαλίζω με ινδοκάρυδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπρόκολο ογκρατέν

Τούρτα μπλακ φόρεστ

Τσουρέκια