Κολοκύθια Γεμιστά



ΥΛΙΚΑ

 12 κολοκυθάκια
 12 κ.σ κιμά ανάμικτο
 12 κ.γ ρύζι Καρολίνα
 1 κρεμμύδι  τριμμένο
 2 κλωναράκια άνηθο και δυόσμο(ψιλικομμένα)
 μισό ματσάκι μαϊντανό
 αλάτι , πιπέρι και ελαιόλαδο
 8 αμπελόφυλλα
1 λεμόνι
ΣΑΛΤΣΑ/1 κουπάκι στραγκιστό
2 κουταλιές κορν φλάουερ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
1. Καθαρίζω τα κολοκυθάκια,κόβω μια λωρίδα  απο πάνω για να το βάλω για καπάκι ,με ένα κουταλάκι  αφαιρώ το εσωτερικό .
2.Σε ένα μπόλ βάζω τον κιμά ,ρύζι,κρεμμύδι,άνηθο,δυόσμο,μαϊντανό ,αλάτι ,πιπέρι ,λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύω.
3.Γεμίζω με ένα κουτάλι τα κολοκυθάκια .Σκεπάζω με την λωρίδα και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα.βάζω απο πάνω τα αμπελόφυλλα (τα βγάζω όταν γίνει το φαγητό),ρίχνω νερό ποιο πάνω από την μέση ,στύβω μισό λεμόνι και βάζω ελαιόλαδο.
4. Σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω για 45λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5.Σε μπόλ διαλύω το κορν φλάουερ με 5 κουταλιές νερό, το ρίχνω στην κατσαρόλα και το ανακινώ.
6. Σε μπόλ ανακατεύω το γιαούρτι με το υπόλοιπο λεμόνι και ρίχνω 4-5 κουταλιές απο το ζουμί  του φαγητού.

Καλή Επιτυχία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου