Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2013

Νηστίσιμη ζύμη 2 σε 1(Μάφινς - Κέικ σε φόρμα)

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1/2 φλ χλιαρό νερό 1 κύβο μαγιά 4 κ.σ κοφτές αλεύρι 1 φλ. χυμό πορτοκάλι χλιαρό 1 1/2 φλ ζάχαρη 1/2 κ.γ αλάτι 1 φλ.νερό 1 φλ.σπορέλαιο ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1κ.γ μαχλέπι 1κ.γ κακουλέ 750γρ αλεύρι(κοσκινισμένο) ΓΕΜΙΣΗ 1 κ.σ μαργαρίνη ελαφρός λιωμένη 1/2 φλ.ζάχαρη 100γρ.κουβερτούρα κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Διαλύομαι την μαγιά στο χλιαρό νερό ,προσθέτουμε τις 4 κ.σ αλεύρι ανακατεύουμε  να γίνει χυλός,το σκεπάζουμε  με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. 2.  Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την ζάχαρη και το αλάτι,προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι ,το νερό ,το σπορέλαιο ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη ,ρίχνουμε το ξύσμα και τα μυρωδικά την φουσκωμένη μαγιά και το αλεύρι σταδιακά , η ζύμη να είναι μαλακιά .Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει καμιά ώρα. 3. Αφού είναι έτοιμη την χωρίζουμε στην μέση, το μισό ζυμάρι το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο και μέτριο πάχος, αλείφουμε την μαργαρίνη , πασπαλίζουμε με ζάχαρη  και λίγο κανέλα όλη την επιφάνεια ,

Μουσακάς νηστίσιμος

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 700 γρ.σπανάκι 10 πατάτες 1 πράσο 3 κρεμμυδάκια 10 μανιτάρια 1/2 κούπα τομάτα 3 σκελίδες σκόρδο ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι Για τον πουρέ κρέμα 3/4 τι κούπας χλιαρό νερό μισό κύβο λαχανικών 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες για 30 λεπτά . 2. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε ένα τρυπητό ,κόβουμε και το πράσο ,τα κρεμμυδάκια,ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα πατάμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά.. 3.Αφού έχουν βράσει η πατάτες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε .Τις μισές πατάτες τς κόβουμε σε ροδέλες και τις άλλες μισές θα τις κάνουμε πουρέ , σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο,λίγο (αφού έχουμε λιώσει τον κύβο)  ,βάζουμε το ελαιόλαδο λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε . 4.Τσιγαρίζουμε το πράσο,τα κρεμμυδάκια,μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και στην συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι ,την ντομάτα και το σκόρδο κομμένο σε φετάκια ,προσθέτουμε λίγο αλάτι ,πιπέρι και τα αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν ώσπ