Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάιος, 2014

Κέικ με κακάο και φουντούκια

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 4 αβγά 2 κούπες ζάχαρη 200 γρ. μαργαρίνη 1 κούπα γάλα 2 1/2 κούπες αλεύρι(κοσκινισμένα μαζί με το κακάο) 1/2 κούπα κακάο 1 μπέϊκην 1/2 κ.γ αλάτι Για το γλάσσο 100 γρ φουντούκια (κομμένα) 125 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. 2.Προσθέτουμε την μαργαρίνη ( να είναι μαλακιά σε θερμοκρασία δωματίου)και το αλάτι. 3.Ρίχνουμε εναλλάξ γάλα ,αλεύρι ,κακάο. 4.Αφού είναι έτοιμο το μείγμα ,προσθέτουμε τα μισά φουντούκια . 5.Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με λίγο κακάο. 6.Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. 7. Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπέν μαρί . 8.Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ για 10 λεπτά και το περιχύνουμε με  γλάσσο και φουντούκια.