Κρουασανάκια με τυρί
ΥΛΙΚΑ
Μισό κύβο μαγιά
1 ποτήρι γάλα
Μισό ποτήρι σπορέλαιο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ σουσάμι
1 κ.σ ρίγανη
Από 1 κλωναράκι θρούμπι,λεμονοθύμαρο,θυμάρι (ψιλοκομμένα)
200.γρ τυρί φέτα
4 κούπες αλεύρι (περίπου)
1.Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα ,προσθέτουμε το αβγό, σπορέλαιο, αλάτι , ζάχαρη, σουσάμι,και τα μυρωδικά το αλεύρι λίγο,λίγο και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.,την αφήνουμε σκεπασμένη με μια πετσέτα για 15 λεπτά να φουσκώσει.
2.Αφού είναι έτοιμοι ,χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και την ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο την κόβουμε σε τρίγωνα 6 η 8 ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε και τυλίγουμε απο το φαρδύ προς το στενό μέροςσχηματίζοντας κρουασάν τα βάζουμε στο ταψί και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για
να φουσκώσουν.
3.Όταν είναι έτοιμα τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
*Τρώγονται σκέτα η τα γεμίζουμε με κασέρι ,γαλοπούλα,μαρούλι η ότι άλλο θέλουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου