Αναρτήσεις

Πρόσφατη Ανάρτηση

Κριτσίνια με καρότο

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 500γρ.αλεύρι  1 φακ.μπέϊκην 3 καρότα στον τρίφτη 150γρ.ηλιέλαιο 50γρ.ελαιόλαδο 100γρ.νερό 1/2 κ.γ αλάτι  3 κ.σ σουσάμι ΕΚΤΕΛΕΣΗ -Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά νερό,ελαιόλαδο,ηλιέλαιο . -Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (το κοσκινίζουμε μαζί με το μπεϊκην)το αλάτι και το σουσάμι. -Ρίχνουμε σταδιακά  τα στερεά υλικά στα υγρά και το τριμμένο καρότο και ζυμώνουμε να γίνει μια ελαστική ζύμη . -Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και  με τον πλάστη ανοίγουμε ένα ορθογώνιο σχήμα όπου το κόβουμε σε λωρίδες το ίδιο κάνουμε και με την δεύτερη ζύμη. -Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180*C βαθμούς 30 με 35 λεπτά.

Μπισκότα μερέντας

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 220γρ.μερέντα 200.γρ.αλεύρι με ένα 1 κγ.μπέϊκην 1 αυγό λίγες σταγόνες σοκολάτας ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Βάζουμε σε ένα μπολ την μερέντα,το αυγό ανακατεύουμε με ένα κουτάλι , προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 2. Κάνουμε μικρά μπαλάκια απο πάνω βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα βάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό  χαρτί. 3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180( για 15 λεπτά.

Μαρμελάδα φράουλα

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 2 κιλά φράουλα 550γρ.ζάχαρη 1κουταλιά τις σούπας χυμό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Πλένουμε τις φράουλες ,βγάζουμε τα κοτσανάκια και τις κόβουμε στην μέση . 2.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες με την ζάχαρη σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε .5 λεπτά προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. 3.Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν έχει συμπυκνωθεί. 4.Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα την σφραγίζουμε καλά και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Γαλακτομπούρεκο

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού 200γρ. βούτυρο λιωμένο Για την κρέμα 1 λίτρο γάλα 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κούπα ζάχαρη 3 αυγά χτυπημένα 3 βανίλιες 50γρ. βούτυρο Για το σιρόπι 4 κούπες ζάχαρη 3 κούπες νερό                          Χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά  μέχρι να πήξει ,έπειτα βάζουμε το βούτυρο  και τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα για να μην μας ψηθεί το αυγό. 2.Σε ένα ταψί η πυρέξ          βουτυρώνουμε ένα,ένα τα πρώτα 6 φύλλα  καλά και τα αφήνουμε να εξέχουν από το ταψί,ρίχνουμε την κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα βουτυρώνοντας ,σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και την χαράζουμε σε κομμάτια ,περιχύνουμε το υπόλοιπο  βούτυρο . 3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1ώρα.Το αφήνουμε να κρυώσει κα