Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2014

Τούρτα μπλακ φόρεστ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι 4 αβγά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι αλεύρι 1μπέϊκην 2 βανίλιες 2 κ.σ κακάο 8 κ.σ γάλα Σάλτσα βύσσινο 700γρ κομπόστα βύσσινο 2 κ.σ κορν φλάουερ  μισό φλιτζάνι ζάχαρη Γέμιση 600γρ.κρέμα γάλακτος μισό ποτήρι άχνη Σιρόπη 1 φλ.κρατάμε απο την κομπόστα  2κ.σ κονάκ Γαρνιτούρα  1 κουβερτούρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. 2.Ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αυγό. 3. Ρίχνω το αλεύρι με το μπέϊκην και το ανακατεύω απαλά. 4.Βουτυρώνω ένα στρόγγυλο ταψί 22εκ., βάζω το μείγμα και το ψήνουμε 50 λεπτά. 5.Στραγγίζουμε  το βύσσινο ,(κρατάμε ένα φλιτζάνι ζουμί στην άκρη και ανακατεύουμε με το κονιάκ)το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ,προσθέτουμε  το κορν φλάουερ ,την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα,αφού είναι έτοιμη ρίχνουμε και το βύσσινο και το αφήνουμε  να κρυώσει. 6.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την άχνη. 7.Αφού έχει κρυώσει το παντ

Τάρτα με διάφορα τυριά και πράσο

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ Ζύμη 250γρ. αλεύρι 2 κ.γ μπέϊκην 125γρ. βούτυρο 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1/2 κ.γ αλάτι 1 αυγό Γέμιση 2 πράσο ψιλοκομμένα 1 καρότο στο ρεντέ 4 φέτες μπέηκον ψιλοκομμένες 200γρ.τυριά διάφορα 1 1/2 φλ. γάλα 1 1/2 κ.σ κορν φλάουρ 1 αβγό χτυπημένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη,την μαζεύουμε σε μια μπάλα και την στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα  ,την πατάμε να απλώσει καλά γύρω στα τοιχώματα ,την πιρουνιάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε την γέμιση. 2.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το πράσο βάζουμε το μπέηκον και το καρότο  ,διαλύουμε σε ένα μπολ το κορν  φλάουρ  με το γάλα και το προσθέτουμε στη γέμιση ,ανακατεύουμε  για να πήξη λίγο,κλείνουμε τη φωτιά  και βάζουμε τα τυριά να λιώσουν. 3.Την γέμιση την αφήνουμε να κρυώσει και αφού είναι έτοιμη βγάζουμε από το ψυγείο την ζύμη ,προσθέτουμε την γέμιση και ρίχνουμε απο πάνω το χτυπημένο αβγό. 4.Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς.

Μπρόκολο ογκρατέν

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 600γρ. μπρόκολο αλάτι 2κ.σ βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο 1 1/2 κούπα γάλα 1 κουπάκι στραγγιστό γιαούρτι 2κ.σ κορν φλάουρ η αλεύρι 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί 1 κ.σ ελαιόλαδο 2κ.σ  γραβιέρα τριμμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Ζεματάμε  το μπρόκολο για 5 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε. 2. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ,προσθέτουμε το σκόρδο,γάλα,γιαούρτι ,αλεύρι και λίγο αλάτι,ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 3.Στο μπλέντερ αλέθομαι το ψωμί ,προσθέτουμε το λάδι και την γραβιέρα. 4.Σε  ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπρόκολα και τα αλατίζουμε,ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω βάζουμε το τριμμένο ψωμί. 5.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα. *Το ογκρατέν πάει πολύ σαν συνοδευτκό με κοτόπουλο στο φούρνο η τηγανητό.