Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2013

Κρουασανάκια με τυρί

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ Μισό κύβο μαγιά 1 ποτήρι γάλα Μισό ποτήρι σπορέλαιο 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο 1 κ.γ ζάχαρη 1 κ.γ αλάτι 1 κ.σ σουσάμι 1 κ.σ ρίγανη Από 1 κλωναράκι θρούμπι,λεμονοθύμαρο,θυμάρι (ψιλοκομμένα) 200.γρ τυρί φέτα 4 κούπες αλεύρι (περίπου) ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα ,προσθέτουμε το αβγό, σπορέλαιο, αλάτι ,  ζάχαρη, σουσάμι,και  τα μυρωδικά το αλεύρι λίγο,λίγο και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.,την αφήνουμε  σκεπασμένη με μια πετσέτα για 15 λεπτά να φουσκώσει. 2.Αφού είναι έτοιμοι ,χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και την ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο την κόβουμε σε τρίγωνα 6 η 8 ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε και τυλίγουμε απο το φαρδύ προς το στενό μέροςσχηματίζοντας  κρουασάν τα βάζουμε στο ταψί και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα  για να φουσκώσουν. 3.Όταν είναι έτοιμα τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν. *Τρώγονται σκέτα η τα γεμίζουμε με κασέρι ,γαλοπούλα,μαρούλι η ότι άλλο θέλουμε.

Μοσχάρι µε αρακά

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 700γρ αρακά 4 μερίδες μοσχάρι 1 καρότο  1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 κούπα φρέσκια τομάτα 1κ.γ. σάλτσα 3 κλωναράκια άνηθο 2 κλωναράκια θυμάρι 1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί μισή κούπα ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο,κοκκινίζουμε λίγο και από τις δυο μεριές το κρέας στη συνέχεια προσθέτουμε το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί ,μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστή το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράζει ,μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 2.Στη διάρκεια 1 ώρας βάζουμε το καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια ,αλάτι ,πιπέρι,θυμάρι και προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό. 3.Αφού έχει βράσει το κρέας προσθέτουμε τον αρακά την τομάτα ,την σάλτσα ,τον άνηθο, ελαιόλαδο και το αφήνουμε περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς.