Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάιος, 2013

Μάφινς με σπανάκι και μπεσαμέλ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 φύλλο σφολιάτα 600γρ. σπανάκι 1 πράσο 3 κρεμμυδάκια φρέσκα μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κ.σ παξιμάδι τριμμένο 1 μικρό κομμάτι ροκφόρ τυρί ΜΠΕΣΑΜΕΛ 1 1/2 κ.σ μαργαρίνη 1 1/2 κ.σ αλεύρι 1 1/2 κούπα γάλα 1 αβγό χτυπημένο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Κόβουμε  το φύλλο σε 12 τετράγωνα κομμάτια και τα βάζουμε σε θήκες για μάφινς  2. Σε ένα σουρωτήρι κόβουμε το σπανάκι το αλατίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί και να φύγουν τα υγρά. 3.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το πράσο ,το κρεμμύδι ,προσθέτουμε το σπανάκι τον άνηθο τον μαϊντανό και το ροκφόρ. 4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζoυμε όλα τα υλικά τις μπεσαμέλ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει  το μείγμα. 5.Αφού είναι όλα έτοιμα ,βάζουμε στο μείγμα του σπανακιού 2 κ.σ μπεσαμέλ το ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις θήκες ,απο πάνω προσθέτουμε και απο 1 κ.σ μπεσαμέλ. 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά η μέχρι να ροδίση . *Μπορ

Cheesecake (Τσίζκεϊκ)

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ Βάση μπισκότου 1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive 180 γρ.λιωμένο βούτυρο Κρέμα 400γρ. κρέμα γάλακτος 300γρ. Φιλαδέλφεια 1 φλ.άχνη ζάχαρη 2κ.σ χυμό λεμόνι Σάλτσα 1 βάζο κομπόστα βύσσινο 1 1/2 κ.σ κορν φλάουρ ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1.Λιώνουμε το βούτυρο, αλέθομαι τα μπισκότα στο μπλέντερ. 2.Σε μια  αποσπόμενη φόρμα στρόγγυλη βάζουμε τα τρίμματα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού και πατάμε με ένα κουτάλι για να ισιώσει. 3.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ελαφρά,προσθέτουμε το Φιλαδέλφεια και το χυμό λεμονιού να ενωθούν τα υλικά. 4.Στραγγίζουμε τα βύσσινα και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζουμί  με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει,προσθέτουμε τα  σφραγισμένα βύσσινα και το αφήνουμε να κρυώσει.   5.Αφού έχουμε έτοιμη την βάση ,απλώνουμε την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο να σφύξη και τέλος απλώνουμε την σάλτσα.