Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2013

Τυροπιτάκια στιγμής

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 150 γρ.σπορέλαιο 2 φλ.του ελληνικού καφέ γάλα 1 αβγό 1κ.γ αλάτι 1 κ.γ ζάχαρη 200γρ.τυρί φέτα(τριμμένο) 5 φέτες προσούτο( κομμένο σε μικρά κομμάτια) 1 μπέϊκην πάουτερ αλεύρι όσο πάρει ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Σε ένα μπολ βάζω το γιαούρτι,σπορέλαιο,γάλα αβγό τα ανακατεύω ,προσθέτω αλάτι,ζάχαρη,τυρί προσούτο το μπέϊκην και λίγο ,λίγο το αλεύρι  η ζύμη να είναι μαλακιά . 2.Στρώνω λαδόχαρτο σε ένα ταψί κουζίνας , πλάθω μικρά μπαλάκια ζύμης, περίπου 25 με 30 βγαίνουν ανάλογα πόσο μικρά η μεγάλα τα πλάθω. 3.Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180(για 30 λεπτά. *Αντί για προσούτο μπορείτε να βάλετε μπέϊκον η πάριζα  και αντί για φέτα κεφαλοτύρι.

Ψωμάκια ρολά με πιπεριά και μελιτζάνα

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1  1/2 κούπα νερό χλιαρό 1 κύβο μαγιά 1 κ.σ μέλι 1 κ.σ ζάχαρη 1 κ.σ ελαιόλαδο 1/2 κ.σ αλάτι 1 κούπα αλεύρι κίτρινο 1 κούπα αλεύρι ολικής 2  1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΕΜΙΣΗ 6 πιπεριές πράσινες 6 πιπεριές κόκκινες 2 μελιτζάνες ελαιόλαδο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το νερό και διαλύω  την μαγιά ,ρίχνω το μέλι , την ζάχαρη ,το ελαιόλαδο ανακατεύω ,προσθέτω 1 κούπα κίτρινο αλεύρι ,το αλάτι και ξανά ανακατεύω,συνεχίζω με το αλεύρι ολικής  και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνω να γίνει μια ζύμη μαλακιά ,την αφήνω σκεπασμένη να φουσκώσει για 20 λεπτά. 2.Σε ένα ταψί βάζω αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ τις πιπεριές με τις μελιτζάνες,ρίχνω λίγο αλάτι και ελαιόλαδο ,τα ψήνω στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν. 3.Ανοίγω το ζυμάρι σε παραλληλόγραμμο περίπου 40Χ30 στρώνω τις πιπεριές με τις μελιτζάνες σε όλο το φύλλο τυλίγω  σε ρολό και  το κόβω περίπου 2 εκατοστά ,τα βάζω στο ταψί, τα αφήνω να φουσκώσουν. 4.Τα ψήνω σε προ