Ροξάκια Νηστίσιμα


ΥΛΙΚΑ

1 κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα σπορέλαιο
1 κύβο μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
αλεύρι όσο πάρει περίπου 4 κούπες
2 κ.σ κακάο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.σ  χυμό λεμόνι



ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1.Λιώνουμε την μαγιά  στο νερό και προσθέτουμε 2 κούπες αλεύρι ,ζάχαρη ,αλάτι .
2. Χωρίζουμε τον χυλό στην μέση και το βάζουμε σε άλλο μπολ στο ένα προσθέτουμε το κακάο και  αλεύρι  και στο άλλο μόνο αλεύρι και ξύσμα.(η ζύμη να είναι μαλακιά)
3.Αφήνουμε τις ζύμες σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
4.Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη σε 2 μακρόστενα φύλλα και την καφέ ζύμη την κάνω 2 κορδόνια όσο είναι το φύλλο .βάζουμε το κορδόνι στο φύλλο και τυλίγουμε,κόβουμε σε πάχος ενός δαχτύλου και
τα αραδιάσουμε στο ταψί.
5.Τα αφήνουμε να φουσκώσουν 20 λεπτά και τα ψήνομαι μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
6.Ετοιμάζουμε το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράσει το αφήνουμε 5 λεπτά  .
7.Όταν κρυώσουν τα βουτάμε στο ζεστό σιρόπι και το υπόλοιπο το ρίχνουμε από πάνω .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου