Πασχαλινά Κουλουράκια



ΥΛΙΚΑ

200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
125 γρ.άχνη ζάχαρη
1 αβγό
2 βανίλιες
ξύσμα  από μισό πορτοκάλι
450 γρ αλεύρι
1 κ.γ μπέϊκην
1 κρόκο για επάλειψη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.,προσθέτουμε το αβγό το ξύσμα και τις βανίλιες.
2. Αφού έχει αφρατέψει το μείγμα ρίχνουμε λίγο ,λίγο το αλεύρι με το μπέϊκην και το ανακατεύουμε με το χέρι.
3. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα. , τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο με λίγο νερό αφού το έχουμε χτυπήσει.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 για 25 έως 30 λεπτά.

*25 -28 κουλουράκια βγαίνουν









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου