Σταφιδόψωμα



ΥΛΙΚΑ

1 κύβο μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη                                     
1/2 κούπα χλιαρό νερό
4 κ.σ αλεύρι
1 κούπα χλιαρό νερό
1/4 κούπα σπορέλαιο
150γρ.ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
1κ.σ μέλι
1 κ.γ μαχλέπι 
1 κ.γ κανέλα 
1/2 κ.γ γαρίφαλο
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ανάμεικτη σταφίδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ βάζουμε την 1/2 κούπα χλιαρό νερό προσθέτουμε την μαγιά , ζάχαρη και το αλεύρι να γίνει χυλός,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
2.Σε ένα μεγάλο μπολ  βάζουμε την 1 κούπα χλιαρό νερό ,σπορέλαιο,,ζάχαρη ,αλάτι,μέλι τα μυρωδικά και ανακατεύουμε ,προσθέτουμε την φουσκωμένη μαγιά ,σταδιακά το αλεύρι τις σταφίδες προς το τέλος και ζυμώνουμε,η  ζύμη  να είναι μαλακιά να μην κολλάει στα χέρια ,έπειτα την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
3. Αφού είναι έτοιμη  η ζύμη την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια και τα πλάθουμε μακρόστενα,τα βάζουμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί  και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για 20 λεπτά.

*Το αλεύρι κοσκινισμένο.
*Αν η ζύμη κολλάει την ώρα που τα πλάθουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου