Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2012

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Εικόνα
                                                                ΥΛΙΚΑ                                  12 μελιτζάνες 12 κ.σ κιμά ανάμικτο 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι ντομάτα  τριμμένη 1 ματσάκι μαϊντανό αλάτι,πιπέρι ελαιόλαδο ΜΠΕΣΑΜΕΛ 2 κ.σ βούτυρο 2 κ.σ αλεύρι 2 ποτήρια χλιαρό γάλα 2 κ.σ τριμμένη γραβιέρα λίγο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Χαράζω τις μελιτζάνες στη μέση,τις αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνω στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν 2.Τσιγαρίζω τον κιμά ,ρίχνω το σκόρδο την ντομάτα,αλάτι ,πιπέρι,μαϊντανό και το αφήνω μέχρι να ρουφήξει  τα ζουμιά του. 3.Σε ένα κατσαρολάκι  λιώνω το βούτυρο,προσθέτω το αλεύρι,ανακατεύω καλά  με ένα αβγοδάρτη και ρίχνωλίγο,λίγο το γάλα ανακατέυωντας συνεχώς για να μην σβολιάσει στο τέλος προσθέτω την γραβιέρα. 4.Βάζω τις μελιτζάνες σε ένα ταψί ,τις γεμίζω  με τον κιμά και απο πάνω βάζω 2 κ.σ  μπεσαμέλ ( στο ταψί βάζω 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό και περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες.) 5.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C γι

Μπράουνις με τυρί κρέμα

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 200γρ βούτυρο 200γρ κουβερτούρα 250γρ ζάχαρη 3 αυγά χτυπημένα 80γρ αλεύρι (κοσκινισμένο) 40 γρ κακάο (κοσκινισμένο) 1 φακελάκι μπέικιν Πάουντερ 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 πακέτο τυρί κρέμα 50 γρ άχνη ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Σε μια κατσαρόλα ,ανακατεύω το βούτυρο,την κουβερτούρα και την ζάχαρη μέχρι να λιώσουν καλά.Το αφήνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω τα αυγά,ανακατεύοντας διαρκώς. 2.Ρίχνω τοαλεύρι, κακάο, μπέικιν ,αλάτι και ανακατεύω. 3.Βάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι 35εκ. αλειμένο με βούτυρο. 4.Σ ε μπώλ χτυπάω το τυρί κρέμα με την άχνη ,το βάζω με ένα κουτάλι πάνω  απο το μείγμα και με ένα μαχαίρι σχηματίζω γραμμές. 5.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά .

Ψωμάκια

Εικόνα
                   Υλικά 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό 1 κύβο μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές τις σούπας σουσάμι 1 ποτήρι αλεύρι ολικής 1/2 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι 2 με 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο σουσάμι Εκτέλεση Λιώνω τη μαγιά στο χλιαρό νερό,ρίχνω το αλεύρι ολικής  το σιμιγδάλι και ανακατεύω έπειτα το αλάτι, την ζάχαρη ,το σουσάμι, το ελαιόλαδο και λίγο-λίγο το αλεύρι,η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια την ζυμώνω για 10 λεπτά και την αφήνω σκεπασμένη με μια πετσέτα για 30 λεπτά.Αφού έχει φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζω  σε 10 μπάλες τις βάζω σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα , τα λαδώνω ρίχνω λίγο σουσάμι και τα αφήνω  να ξαναφουσκώσουν  σκεπασμένα. Προθερμένω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνω για 20-25 λεπτά.

Κολοκυθάκια γεμιστά με σος γιαουρτιού

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ  12 κολοκυθάκια  12 κ.σ κιμά ανάμικτο  12 κ.γ ρύζι Καρολίνα  1 κρεμμύδι  τριμμένο  2 κλωναράκια άνηθο και δυόσμο(ψιλικομμένα)  μισό ματσάκι μαϊντανό  αλάτι , πιπέρι και ελαιόλαδο  8 αμπελόφυλλα 1 λεμόνι ΣΑΛΤΣΑ 1 κουπάκι στραγκιστό 2 κουταλιές κορν φλάουερ ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Καθαρίζω τα κολοκυθάκια,κόβω μια λωρίδα  απο πάνω για να το βάλω για καπάκι ,με ένα κουταλάκι  αφαιρώ το εσωτερικό . 2.Σε ένα μπόλ βάζω τον κιμά ,ρύζι,κρεμμύδι,άνηθο,δυόσμο,μαϊντανό ,αλάτι ,πιπέρι ,λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύω. 3.Γεμίζω με ένα κουτάλι τα κολοκυθάκια .Σκεπάζω με την λωρίδα και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα.βάζω απο πάνω τα αμπελόφυλλα (τα βγάζω όταν γίνει το φαγητό),ρίχνω νερό ποιο πάνω από την μέση ,στύβω μισό λεμόνι και βάζω ελαιόλαδο. 4. Σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω για 45λεπτά σε μέτρια φωτιά. 5.Σε μπόλ διαλύω το κορν φλάουερ με 5 κουταλιές νερό, το ρίχνω στην κατσαρόλα και το ανακινώ. 6. Σε μπόλ ανακατεύω το γιαούρτι με το υπόλοιπο λεμόνι και ρίχνω 4-5 κουταλιές απο το ζου

Σνίτσελ κοτόπουλο αλά κρεμ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό στήθος κοτόπουλο μπαχαρικό για κοτόπουλο αλάτι τριμμένη φρυγανιά 3 αυγά χτυπημένα 5 κουταλιές τις σούπας γάλα Σάλτσα 2 κουταλιές βούτυρο 500 γρ κρέμα γάλακτος 6 μανιτάρια ( σε λεπτές φέτες κομμένα) αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο 100γρ κεφαλοτύρι(το ρίχνουμε όταν το σερβίρουμε πάνω από την κρέμα) Για τις πατάτες 1 κιλό πατάτες 1 κουταλιά μουστάρδα αλάτι 1 κλωναράκι δενδρολίβανο ελαιόλαδο μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Αλατίζουμε και βάζουμε το μπαχαρικό σε κάθε στήθος. 2.Χτυπάμε  τα 3 αυγά,ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. 3.Βουτάμε το κοτόπουλο  στο μείγμα και μετά στην τριμμένη  φρυγανιά. 4.Τα τηγανίζουμε σε ίσοι ποσότητα ελαιόλαδο-σπορέλαιο. 5.Για την κρέμα / σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο,ρίχνουμε τα μανιτάρια το σκόρδο και ανακατεύουμε ώσπου να πυκνώσει . 6.Για τις πατάτες / τις καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις βάζουμε στο ταψί,ρίχνουμε αλάτι ,μουστάρδα  διαλυμένη σε λίγο ελαιόλαδο ,στύβουμε το λεμόνι ρίχνουμε λίγο νερό και βάζουμε το δε

Προφιτερόλ

Εικόνα
                                    ΥΛΙΚΑ 1 λίτρο γάλα 300γρ.ζάχαρη 90γρ κακάο 110γρ κόρν φλάουερ 1 πακέτο πτι-μπερ 500γρ φυτική σαντιγί ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα την ζάχαρη το κακάο κοσκινισμένο και το κορν φλάουερ (αφού το έχω λιώσει σε κρύο γάλα ) το ανακατεύω ώσπου να γίνει πηχτό σε μέτρια φωτιά και το αφήνω να κρυώσει. 2.Χτυπάω την σαντιγί και την   βάζω στο ψυγείο. 3.Αφού είναι όλα έτοιμα παίρνω 12 μπολ παγωτού βάζω 1 κουταλιά τις σούπας σαντιγί  τρίβω 3 μπισκότα βάζω δυόμιση κουταλιές κρέμα .   4.Γαρνίρουμε με σαντιγί και τρίβω λίγο μπισκότο. (άμα δεν φτάνουν τα μπολάκια βάλτε τα  σε ποτήρια χαμηλά)                                                                                                   Καλή Επιτυχία!